Rovaniemen eläkeläiset ry on perustettu 12.3.1961. Yhdistyksen periaatteena on toimia eläkeläisten ja ikäihmisten edunvalvojana, huolehtia sosiaalisesta ja henkisestä hyvinvoinnista sekä mahdollistaa ihmisarvoiseen elämään ikääntyessään. Toimimme yhteiskunnallisena vaikuttajana sekä omaehtoisen harrastustoiminnan ja itseilmaisun areenana.

TERVETULOA KOTISIVULLEMME

Yhdistyksemme kaikki toiminnot järjestetään Potkurissa, osoitteessa Piekkari, Pohjolankatu 2 A Rovaniemi
Yhdistyksemme on vireästi toimiva monipuolinen ryhmä, meillä on useita harrastekerhoja, joiden toiminnassa unohtuu yksinäisyys ja turhat kiireet.

Maanantaisin klo 9-11 kokoontuu Digikerho ja klo 11-13 Kulttuuri, runo ja proosa, paikkana on Kipinäsali.

Tiistaisin klo 9-11.30 Tanssiryhmässä harjoitellaan seuratanssin saloja, hiotaan ohjelmia. Paikkana Kipinäsali

Täällä meillä pohjoisessa on talven liukkaat kelit riesana ja silloin meidän pitää hallita liukastumiset ja kaatumiset niin ettei tule isompia kremppoja. Jumppa tähän olisi aivan oiva tapa valmistautua, Tällä hetkellä ei ole mahdollisuutta järjestää jumppaa,

Käsityöryhmä kokoontuu keskiviikkoisin klo 9-12 Paikkana Tervassali ja kuukauden ensimmäinen päivä Kipinäsali. Ahkeria kädentaitajia kokoontuu iloisella mielellä yhteen, juttu luistaa ja sukka- ja lapaspuikot heiluvat tiuhaan tahtiin, valmiita kauniita töitä valmistuu pika vauihtia, uusia mallia luodaan. Ompelukoneet hyrräävät, syntyy erilaisia tilkkutöitä. Jokainen voi tehdä omien taitojensa ja mieltymyksiensä mukaan. Harrastuksen pariin saadaan jopa miehiäkin mukaan, heilläkin on taito hyppysissä. Tulee mieleen vanha kansansanonta ” käsi kaunihin tekevi sitä silmä katselevi mieli kauan muistelevi”.

Laulajat on perinteinen pitkään toiminut sekä kooltaan suurin ryhmä. Tämä ryhmä hoitaa myös torstaikerhossa yhteislaulun ja vähän muutakin musisointia. Laulajat kokoontuvat torstaina klo 9–11 Aholan Heikin säestyksellä .

Usiasti Unohtavat pohtii ajankohtaisia eläkeläisiä kiinnostavia asioita. Keskustelussa ratkotaan erilaisia mieltä askarruttavia asioita, seurataan eläkeläisiä koskettavia kaupungin päätöksentekoja, otetaan kantaa ja annetaan palautetta päättäjille. Parillisten viikkojen torstaina ryhmä kokoontuu Kipinässä klo 9-11

Torstai on meidän varsinainen kerhopäivä. Kerhoissa on keskustelua, yhteislaulua, kahvit, arpajaiset, pientä ohjelmaa, tuolijumppaa silloin tällöin noin puolen tunnin verran, vierailijoita kertomassa eri alojen palveluista esim. terveyteen liittyvistä asioita, asumisesta vakuutuksista, pankkipalveluista, testamentistä perinnönjaosta yms.

Kerhoon voi tulla tutustumaan, avoimet ovet periaatteella.

Niin ja vielä koulujen ylijäämäruoan jakelusta. Teemme vapaaehtoistyötä Potkurissa toimivien eläkeläisyhdistysten kanssa kouluvuoden aikana 5 päivänä viikossa loma päivät pois lukien. Jakelu tapahtuu klo 12.30–13.00 välisenä aikana. Vapaaehtoiset hakevat ruoan kouluilta ja sen yhdistyksen jolla on kerhovuoro niin he jakavat ruoat eli meillä on torstai päivänä jakovuoro. Ruoka jaetaan hakijoiden omiin astioihin. Hakijat ovat etupäässä eläkkeellä olevia henkilöitä. Ruoka on hyvää ja hakijoita riittää.

Kirjoitteli Eila