KATSAUS VUODEN 2019 TAPAHTUMISTA

Vuosi 2019 on mennyt vaudilla, tapahtumia on ollut runsaasti. Tammikuun lopussa 30-31.1. opiskeltiin kovasti tulorekisteriä ym. kaikkea ne herrat keksii!

Helmikuun 6 päivä kävimme Kertun ja Sirkan kanssa Eläkeläiset ry.n alueellisella työpäivällä Kemissä, kemiläiset meinasivat palelluttaa meidät lämmöissä säästetään! Oli kyllä silloin kova pakkanenkin. Saman viikon perjantaina olimme joukolla harjoittelemassa lauluja Oulun juhlia varten Kemijärvellä. Helmikuussa 19 päivä oli tanssipaja, Eva Rönkkö ja Pauliina Jokelainen pitivät sen Sanulla.

Maaliskuun 9-10 päivä sitten tanhuttiin Potkurissa oikein urakalla, paikalla oli meiltä 14 henkilöä mukana oli myös Oulusta, Kajaanista. Eläkeläiset ry.n 60-vuotta taulunäyttely oli kaksi viikkoa Kipinäsalissa 11-24.3. Aluejärjestön talvipäivät olivat Ivalossa, meidän piti olla Inarissa yötä, koska Ivalosta emme saaneet huoneita, mutta Inari hotelli oli aivan hyvä ja pääsimmehän myös käymään Siidassa.

jHuhtikuun 4.päivä kävimme Lainoilla lumihotellissa, voi miten upea paikka se oli sanoin kuvaamaton. Ja jälleen 12.4 kävimme Kittilässä lauluharjoituksissa.

Toukokuussa vietimme äitienpäiväjuhlaa Potkurissa, Torstaikerho päivänä 16.5.silloin teimme perinteisen kevätretken Vikakönkäälle, paistoimme makkaroita ja lettuja, kahvia, teetä ja mehua joimme. Tikkaa, mölkkyä ja kenttinkiä heitettiin. Linja-auto oli aivan täynnä ja 3 pikkuautolla lisäksi. Oli kaunis kevät päivä. 21.5 oli Kevätkimara Valdemarissa ja 22.5. Rey.n 20- vuotisjuhla Korundissa.

Vielä kesäkuun 6 päivä oli yhteiset lauluharjoitukset Potkurissa. Sen jälkeen jäimmekin kesälomille. Oli lämmintä ja kylmää välillä vettäkin sateli, marjoja ja sieniä ei liiemmin tullut.

Ouluun Eläkeläiset ry.n 3 alueen 60- vuotisjuhlaan lähdimme 6.8 aamutuimaan, klo 12 piti olla jo Oulun Toppilan Möljällä harjoituksissa ja iltapäivällä oli sitten meidän esitys heti ensimmäisenä. Lapin aluejärjestön alueelta eri yhdistyksistä oli esiintyjät. Esitys sai kovasti kehuja. Illalla kävimme vielä Oulun eläkeläistet ry.n 60- vuotis tanssiaisissa Vaskelassa. Sokos hotellissa majoitumme, seuraavana päivänä oli muuta ohjelmaa Möljällä. Illalla palasimme koteihimme.

Wanhat Markkinat olivat sitten 16-18.8. ja siellähän me teimme sitten käsityö kauppoja. Minä aivan huvikseni nakkasin Sirkalle että Keminmaassa Pohjanrannan syysmarkkinamyyjäiset olisivat 6-7.9. mitäs jos käytäisin katsastamassa sekin paikka, Sirkka vähän aikaa mietti ja sanoi Linnealle. Ja siltä istumalta Tapio hommasi meille sisarensa luota yöpaikan. Ei muutakuin peräkärry täyteen käsityö-laatikoita ja menoksi. Teimmehän me siellä myös kauppaa, vaikka siellä oli enimmäkseen katselijoita ja ihmettelijöitä kun meillä oli vain käsin neulottuja sukkia eikä koneella. Vaikka aikamoisia koneita nuo meidän naiset kyllä ovat!

Syyskuun 12 päivä torstaikerhopäivänä lähdimme käymään syysretkellä Pöntsössä. Linja-auto oli jälleen melkein täynnä. Tutustuimme Raekallion töihin, kyllä siellä on upeita tauluja, kyllähän me yksi taulu sieltä ostettiinki arpajaisvoitoksi syysarpajaisiin.

Kerhot alkoivat pyörimään viikolla 38 neljänä päivänä viikossa. Pitäisi olla kaikille jotain. Torstaikerhoissa on käynyt vierailijoita useitakin. Mielenkiintoinen päivä oli Minna Holmin saunaperinne päivä, siinä olisi ollut juttua useammallekin tunnille, aika vain loppui kesken.

Lokakuun 12 päivänä kävimme Kemin eläkeläiset ry.n 60-vuotisjuhlassa.

Marraskuussa vietimme isäinpäivää kakkukahvien kera. Marraskuun 21 päivä oli sitten syyskokouksen aika, Johtokuntaan tuli uusia jäseniä tiedot löytyvät yhteistieto sivulta. Aluejärjestön syyskokous oli Torniossa, sielläkin olimme.

Joulumyyjäiset sitten aloittaa Saarenkylän nuorisoseuran talo 23-24.11. sitten 30.11. Rey.n myyjäiset Potkurissa, ja vielä 7-8.12 Lc Napapiiri Santasportissa. Tietysti olemme olleet jokaisessa myymässä vuoden aikana tekemiämme käsitöitä.

Eläkeläiset ry.n 60- vuotis pääjuhlaa vietettiin 4.12. meidän yhdistyksestä ei ollut ketään paikalla olisi ollut liian raskas reissu ja kallis myös. kaksi yötä junassa ja päivä Kulttuuritalolla. Netin kauttahan oli mahdollisuus seurata koko tapahtumaa.

Joulukuun 19 päivä kävimme nauttimassa maukkaan jouluaterian Tilausravintola Höölissä.

Vuoden aikana on myös käyty linja-autolla useimmissa paikassa tansseissa, Eri yhdistykset kutsuvat aina vierailuille.

Kiitän kaikkia talkoolaisia kun olette antaneet hirmuisen paljon työpanostanne yhdistyksemme hyväksi. Tämä kaikki mitä vuoden aikana on tapahtunut niin ei tätä yksi eikä kaksi henkilöä tee vaan joukko ahkeria käsiä niin keittiössä kuin kerhoissa konsanaan tarvitaan.

Nyt pidämme parin viikon lepohetken nauttien lumisista maisemista ulkoillaan ja levätään.

Ensi vuoden alussa alamme valmistautumaan yhdistyksemme 60- vuotisjuhlaan. Näin etu käteistietona. Vietämme juhlat lauantaina 12.6.2021 Saarenkylän nuorisoseurantalolla

Toivotan kaikille Rauhallista ja Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta.

Tämän kirjoitteli Eila Kiviniemi, minulla lähtee kolmas vuosi Rovaniemen eläkeläiset ry.n puheenjohtajana