12.1.2023

Vuosi 2022 on jo aika lopuillaan, viimeisiä viikkoja viedään. Vuosi on vierähtänyt meidän toimijoiden mielestä aivan liian nopeasti. Vasta oli kevät ja hyvät aurinkoiset hiihtokelit, sitten tuli kesä ja kärpäset ja paarmat. Osa porukasta pääsi käymään tuetulla lomalla Vesileppiksessä Leppävirralla.

Kevään päätimme retkeillen Vikakönkään laavulla, makkaroita, ja lättyjä paistellen kahvia, mehua ja teetä nauttiessa.

Heinäkuun puolivälissä kävimme oikein kahdella linja-autolla teatterireissulla Pudasjärvellä katsomassa näytelmää Elämää ja Erotiikkaa.

Marjoja jos jonkinlaisia on sitten itse kukin poiminut, eikä saaliit mitään pieniä ole olleet, mättäät notkuen odottelivat vain noutajia.

Viimein koitti syksy ja me tietysti jälleen lähdimme porukalla liikkeelle, "Kulje kanssain risteilylle" Tallinnaan. Lapista oli 60 henkilön porukka, oli viimeisien päälle mahtava reissu, meillä oli myös esiintyminen siellä.

Kerhotoiminnat aloitimme sitten heti risteilyn jälkeen sokkomatkalla ja jälleen bussi tuli täyteen, kyllä oli monenlaista arvailua mihinkäs ollaan menossa. Määränpäähän paljastui lopulta, se oli sitten Palojärven lomakeskus.

Harmaaseen syksyyn vielä järjestimme Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimen ja Neuvokkaan kanssa yhteiset Vanhan ajan iltamat Mondella marraskuun 4 päivä. Yleisöä saatiin parisataa henkilöä, oli lauluryhmän esitystä, senioritanssijoiden tanssiesityksiä, runonlausuntaa, vanha nainen hunningolla ja lopuksi rokkimimmit villitsivät yleisön. Ohjelmien jälkeen Neuvokkaan soittajat soittivat tanssimusiikkia.

Yhdistykseemme on liittynyt tänä vuonna puolen sataa uutta jäsentä. Uudet jäsenet ovat aivan mukavasti alkaneet käymään meidän erilaisissa kerhoissa, niitähän meillä on 4 päivänä viikossa ma-to.

Isänpäivätanssireissun teimme Aavasaksalle, ja jälleen oli bussi lähes täynnä.

Tämän syksyn päätimme jälleen pikkujouluun Valdemarissa 15.12. siellä oli jälleen tarjolla noutopöytä kaikkineen jouluherkkuineen. Yhdistys maksoi yli puolet hinnasta. Tuli sinne joulupukki ja muorikin lahjasäkkiensä kanssa. Meillä on sellainen käytäntö, että joka lahjan antaa niin hän myös lahjan saa. Tämän jälkeen jäimme joululomalle ja palasimme jälleen tammikuun 9 päivä kerhojen pariin.

Lämmin kiitos kaikille oikein vireästä vuodesta. Te kanssa kulkijat teette tästä meidän yhdistyksestä vieläkin monipuolisimman mitä on tässä minun matkan varrella ollut. Kuluva vuosi 2023 on minun kuudes puheenjohtajuus vuosi.

Kirjoitteli Eila Kiviniemi puheenjohtaja