LAUANTAINA 22.9.2018


Kyllä tuo aika rientää, niin meni vauhdilla tuo kevät opeteltaessa, kovasti oli haasteita. Oli koulutuksia ja edustajakokouskin meni toukokuun lopussa.

Oli mielenkiintoista olla paikalla Kuntorannassa, moni asia selvesi, onhan tämä eläkeläisjärjestö vähän erilaista mitä ammattiyhdistystoiminta .

Kun keväästä selvettiin niin meille tänne Lappiin saapui mahtavan lämmin kesä saimme nauttia oikein jopa liian kuumasta kesästä. Nautin oikein kunnolla mökillä olosta mieheni Tapion kanssa. Kaupungissa kävimme vain muutaman yön nukkumassa ja tekemässä pakolliset toimet.

Kävimme sentään " niin sanottuan ihmistenilmoilla" Yhdistyksemme teki kesäretken Pudasjärvelle kesäteatteriin heinäkuun ensimmäisenä päivänä.

Wanhat Markkinat pidettiin jo kymmenennen kerran Rovaniemen vanhalla torilla. Tietysti yhdistyksemme oli mukan siellä. Meillä oli koju no 11.

Kauppa kävi. Meidän koju äänestettiin voittajaksi ja palkinnoksi saimme ensi vuodelle ilmaisen paikan. KIITÄN KAIKKIA JOTKA KÄÖVITTE ÄÄNESTÄMÄSSÄ MEITÄ JA MYÖS ASIAKKAITA.

Kesä jatkui vielä tuli marjojen keruuaika, hilloja ei tullut mutta mustikoita oli niin paljon etten ehtinyt kaikkia edes kerätä mökin ympäriltä. Sitten tuli ne sienet karvarouskuja, haperoita ja tatteja niitä oli sitten paljon. Tapio keräsi ja minä keitin, tein pikkelsiä, jauhoin ja pakastin. Talvella saamme nauttia syksyn antimista.

Minä voin sanoa että minun aivot ovat olleet "narikassa kokon kesän" akkuja on tullut ladattua.

Kerhot aloitimme viikolla 37 torstaikerholla 13.9. maanataista 17.9. lähtien pyörähti muutkin kerhot toimimaan. Siitä se sitte alkoi tämä syksyn touhu.

Tässä vähän jutunjuurta näin alkajaiseksi.

Tulkaa kerhoilemaan porukalla!

Laittelen uusia kuvia tuonne albumiin kunhan saan niitä muokattua!


Kirjoitteli Eila
14.1.2018


Tammikuu on jo puoli välissä, kerhot alkoivat viikolla täydellä tohinalla. Minä olen aloittanut näitä puheenjohtajan tehtäviä tekemään.
Paljon on vielä sellaisia asioita jotka ovat vielä epäselviä, mutta eiköhän ne pikkuhiljaa tekemällä selvene, onhan minulla onneksi mahtava joukko kanssaihmisiä mukana.

Oli kyllä hyvä, että Kaarina ja Kari lupautuivat vielä johtokuntaan. Olen sanonutkin, että pitäähän meillä olla perään katsojat, ettei aivan ”hullingolle mennä”!

Kevään aikana saamme muutamia luennoitsijoita kerhoon kertomaan ajankohtaisista ja mielenkiintoisista aiheista. Tietysti järjestämme eri teemapäiviä kuten ennenkin.

Sain todella hyviä ideoita viime torstaina kerhossa, kun kyselin mitä ja minkälaista ohjelmaa halutaan kerhoihin. Katsotaan miten onnistuvat eihän me tiedetä jos ei kokeilla! Jos ja kun haluat tietää miten ne onnistuvat →ei muuta kuin kipin kapin torstaikerhoon katsomaan ja kuuntelemaan.

Näillä muutamilla sanoilla aloitan tähän puheenjohtajapalstaan kirjoittelun.

Aurinkoisia keväisiä päiviä jäämme odottamaan

Kirjoitteli Eila Kiviniemi

4.1.2018 Kaarinan viimeiset terveiset tältäerää!

Talvi tuli pakkasineen ja korkeina luminietoksina ja loi vuoden lopun juhlakaudelle huurteiset upeat maisemat. Vuosi on vaihtunut, aloitamme uuden toimintakauden

viikolla 2. Syystoimintakausi oli vilkas ja työntäyteinen, kerhoissa liikkui paljon ihmisiä kaikesta päätellen yhdistyksen toiminta on ollut kiinnostavaa.

Näyttää siltä, että olemme onnistuneet yhdistyksen toiminnan kehittämisessä ja on osattu kuunnella jäsenistön toiveita, ideoita ja mielipiteitä. Yhdistyksen jäsenmäärä on hyvässä kasvussa, nyt on hyvä pohja lähteä kevään toimitakaudelle. Uudistuksia tuli puheenjohtaja vaihtui, johtokuntaan tuli uusia ihmisiä uusin ideoin ja ajatuksin.

Tämä on hyvä merkki, se antaa uutta voimaa yhdistyksemme jatkuvuudelle. Kuusivuotta puheenjohtajana luotsasin toimintaa se oli riittävän pitkä aika, toisinaan tuntui,

että ei riitä tarmoa eikä ideoita ja ajatuksetkin rupesivat takkuilemaan joten oli korkea aika vaihtaa puheenjohtajaa.
Eläkeläisenä koen kuitenkin Rovaniemen eläkeläiset ry itselleni sopivana vapaa-aika toimintana. Jäin pois myös Rovaniemen eläkeläisten yhteisjärjestön hallituksesta,

sinnekin tuli meiltä uudet ihmiset mukaan. Rovaniemen kaupungin Vanhusneuvostossa jatkan alkaneen 4 vuotis kauden.

Nyt minulla on aikaa itselle ja voi antaa aikaani läheisilleni ja ystävilleni.

Kiitos näistä kuluneista vuosista, tavataan harrasteryhmissä ja torstaikerhossa viikolla 2.

Kiitos ja näkemiin

terveisin Kaarina
Ollaan kesän kynnyksellä, toukokuu meni odotellessa josko lumisateet loppuisi ja Kemijoki vapautuisi jääkahleistaan. Hyvin kävi lumet sulasi ja joki virtaa vuolaana

luonto odottaa kesän tuloa. Toukokuussa oli normaalit kerhotoiminnot. 24.6 järjestettiin Rey:n ja vanhusneuvoston kaikille eläkeläisille tarkoitettu kevätjuhla

Lappia-talolla, juhlan teemana Suomi 100-vuotta. Ohjelmakokonaisuus kuvasi eläkeläisen elämää tuolta ajalta. Juhla onnistui hyvin ja

tapahtuman päätteeksi kaupunki tarjosi kakkukahvit. Väkeä oli noin 550 henkilöä tila kävi ahtaaksi. Kiitos kaikille mukana oleille. Seuraavana päivänä

menimme omalla porukalla Vikakönkään laavulle retkelle, koski kuohui voimassaan makkarat ja räiskäleet paistuivat nuotiolla, kisailtiin ja

laulettiin ja väki viihtyi mikäpä oli viihtyessä kun aurinko hymyili meille koko terältään aloitimme kesäloman.

Nyt näytää kuitenkin siltä ettei se kesäloma ala vielä. Vuokatin retkeilypäivät kutsuu meitä 13-15.6 väkeä on ilmoittaunut runsaasti.

Heinäkuussa suuntaamme Torniojoki varteen Pekänpäähän perinnetapahtumaan ja siellä on luvassa kesätestteriakin "Joppausta meän malhin"

Elokuun 18-20 päivinä löydät meidät Rovaniemen Wanhoilta Markkinoilta meille on siellä myyntikoju varattuna ja 30 päivänä otamme

varaslähdön kerhoilussa silloin olemme Potkurissa esittelemässä eläkeläisten toimintaa yliopiston vieraille tämä tapahtuma on Rey:n toimintaa

Varsinainen syyskauden toiminta aloitetaan vko 37, sitä ennen kolutaan marja- ja sienimetsien saaliit säilöön, kun on potut porkkanat ja muut maan antimet

piilotettu kellarin kätköihin. Nähdään syksyllä Potkurissa

Kesäterveisin Kaarina